Momentum Arkitekter

Oslo Legevakt

Oslo Legevakt

År
2013 - pågående
Sted
Storgata 40, 0182 Oslo (kart)
Byggherre
Omsorgsbygg Oslo KF
Areal
13 300 m²

Omsorgsbygg Oslo KF gjennomfører på oppdrag fra Oslo Kommune nødvendige tiltak i påvente av en ny Storbylegevakt. Operasjonsavdelingen med sterilsentral (700 m2) totalrenoveres med fem operasjonsstuer hvorav to er ultra-rene. Ombygging av mottaksområdet, en kontoretasje, samt noen enkeltrom. Arbeidene består ellers av generell oppussing og teknisk oppgradering.

Operasjonssal

Legevaktsbygget (1958) og Kroghstøtten (1857) står begge på Byantikvarens gule liste. Målet og utfordringen ved prosjektet er å ivareta føringene det gir samtidig som store bygningsmessige inngrep må til for å kunne ivareta moderne og sikker drift. Noen av løsningene som er valgt er enkelt reversible da man ikke vet hva som skal skje med byggene når ny Storbylegevakt står ferdig.

Vår oppgave har vært å koordinere og ivareta alle interesser (Omsorgsbygg, Helseetaten og OUS HF) og å lede brukermedvirkningen. Ombygging av mottaksområdet har gitt lysere, mer imøtekommende lokaler og bedre oversikt for de ansatte. Operasjonsavdelingen har fått bedre plassutnyttelse, moderne operasjonsstuer med bl.a. Opragon ventilasjonssystem og et fargerikt interiør.

Aksonometri av mottaksområdet
Kategorier
Helse
Del prosjekt
Facebook
Twitter

Relaterte prosjekter