Momentum Arkitekter

Administrasjonsbygg BaneNor

Administrasjonsbygg BaneNor

År
2018-2020
Sted
Oslo
Areal
1800 m2

Momentum arkitekter har ledet arbeidet med å rehabilitere og restaurere BaneNors administrasjonsbygg fra 1967 på Nyland i Oslo. Bygget tilhører et anlegg med en helhetlig fremtoning hvor bygningsmassen i teglstein hovedsakelig er fra tidlig og midten av 1900-tallet.

Bygget ble tidligere benyttet til utleie og som et administrasjonsbygg for BaneNor. Etter rehabiliteringen blir bygget brukt til teoretisk undervisning og kursing som er nødvendig etter implementering av BaneNors nye signalsystem (ERTMS). I 2. etasje er det etablert en kantine i tidligere festsal med tilhørende kantinekjøkken i det som før var spiseområde. Cellekontorer er erstattet med åpne kontorlandskap som har gjennomlys. Bygget har fått et moderne og lyst interiør, hvor særpreget fra 60-tallet fremdeles er bevart.

Rehabiliteringen omfatter også nytt tilbygg med heis og tekniske påbygg på tak. Begge deler er kledd i kobber, og spiller godt på lag med eksisterende bebyggelse og materialer.

Momentum arkitekter prosjekterer for tiden et nytt undervisningsbygg for den fysiske øvingen knyttet til implementeringen av BaneNors signalsystem.

Bildene er tatt av Stephen Citrone.

Kategorier
Næringsbygg
Del prosjekt
Facebook
Twitter

Relaterte prosjekter