Momentum Arkitekter

Røldalterrassen

Røldalterrassen

År
2008 - 2013
Sted
Røldal, Norge (kart)
Byggherre
Håradalen Utvikling AS
Areal
900 m2 og 785 m2

Vi var engasjert som arkitekt, interiørarkitekt og prosjekteringsledelse for nytt servicesenter i Røldal skigrend med resepsjon, after-ski, restaurant og hotell. Bygget er blitt et signalbygg for bygda og åpnet med stor pressedekning og lokal entusiasme. Oppdraget omfattet også brukersamarbeid.

Bygget ligger i et bratt dalsøkk like nedenfor Røldal skisenter med spektakulær utsikt til alle kanter. Høye fjell på begge sider og en dalbunn som ligger langt der nede i front.

Oppgaven var å tegne et bygg som skulle være servicebygg i forbindelse med leilighetsutleie og afterski med restaurant og bar. I tillegg rommer bygget i underetasjen en egen møteromsavdeling.

I prosjektet er det søkt å gi bygget en dynamikk og spenst som fanger dramatikken i landskapet og aktiviteten i skianlegget like ved. Dette er frikjørernes mekka. Med en form som gir assosiasjoner til en alpinkjører i hockey og linjer som fanger opp de sterkt skrånende dalsidene, får bygget en klar dynamikk og retning. Dette underbygges av den utkragede

balkongen, takutspringet i front og de lutende veggene. Formen står i kontrast til saltakshusene omkring, mens materialer og farger er tradisjonelle og speiler den stedlige arkitekturen. Tørrmurer av naturstein, brun-svart panel og hvitmalte detaljer gjør at bygget ikke stikker seg ut eller virker fremmed sett fra avstand, men har en distinkt karakter når man kommer tettere på.

Hovedrommet i byggets 1. etasje inneholder bar og restaurant. Dette rommet speiler byggets utvendige form med skråhimling av trespiler og store glassfe!t i alle retninger som fanger Iys og årstider utenfor. Her kan man fra samme ståsted se toppen av fjellet bak, og dalbunnen langt der nede.

De mer lukkede servicefunksjonene som kjøkken, lager og kontorer ligger i en steinkledd boks, fristilt fra hovedformen, for å opprettholde opplevelsen av det store, åpne hovedrommet. Materialene inne har mye av den samme rustikke karakteren som man finner i bygget utvendig; tre og naturstein.

Kategorier
Næringsbygg
Del prosjekt
Facebook
Twitter

Relaterte prosjekter